2019-04-08 11:47:15• hírek • Bede Emőke

Száznál is több felszólítást küldtek ki idén: rendbe kell hozni a homlokzatokat

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal már hosszú ideje szeretné, ha a város központjában lévő leromlott épületek megújulnának, viszont nyilvánvaló, hogy a legtöbb ingatlantulajdonosnak komoly kihívást jelent finanszírozni egy ilyen kaliberű munkálatot.

Közel egy évvel ezelőtt leltárba vették azokat a központban található épületeket, melyekre már igencsak ráférne a tatarozás, majd ezt követően megkezdték a felszólítások kiküldését. “A központban található ingatlanok tulajdonosainak hat hónap áll a rendelkezésükre, hogy biztonságossá tegyék azokat, ellenkező esetben 500%-os adóbírság lesz kiróva rájuk. Nagyvárad példáját követve, ahol több épülethomlokzatot is restauráltak, mi is segíteni fogunk a tulajdonosoknak a restaurálási projektek elkészítésében, amennyiben ők is akarják” -jelentette ki akkor Kereskényi Gábor polgármester.


A városvezető által említett felújítási projektekkel kapcsolatban Maskulik Csaba városmenedzser egy nemrégiben tartott sajtótájékoztatón elárulta, idén 13 megvalósíthatósági terv összeállítását foglalta bele a költségvetésbe a helyi önkormányzat, ez által komoly anyagi tehertől mentesítve a hozzájuk forduló ingatlantulajdonosokat és lakóközösségeket. A hivatal tehát igyekszik megtenni az ügyben az első lépést, viszont a folytatáshoz egyértelműen a lakosok is partnerkén kell fellépjenek. Mindemellett a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal sajtóreferensétől azt is megtudtuk, csak ebben az évben 122 felszólítást küldtek ki az érintett tulajdonosoknak, további 93 esetben pedig már elindították az ehhez szükséges procedúrát.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: